مرتبط با :
رهنمودها ,
رهنمودهای ولایت ,
تاریخی ,
تاریخ انقلاب ,
اخبار ,
ویژه ,
اهم موضوعات ,
فرهنگی ,
سیاسی ,
اجتماعی ,
شبهات ,
سیاسی ,
,
بازخواني ويژگي هاي رييس جمهور اصلح در بيانات رهبر معظم انقلاب/1
اخلاص، نشاط جواني، مردمي بودن و توانايي كار اجرايي، ويژگي رييسجمهور انقلابي
انتخابات دهم رياست جمهوري كه در 24 خرداد 92 برگزار مي شود، يكي از مهم ترين رويدادهاي سياسي جمهوري اسلامي در دهه 1390 شمسي است كه تاثير مستقيمي بر تحولات یک دهه آتی کشور، منطقه و جهان خواهد داشت.
به گزارش رجانيوز، طي سه دهه پس از پيروزي انقلاب اسلامي دولتهاي مختلفي روي كار آمده اند كه عملكرد 8 ساله هر يك از آنها تاثيرات آشكار و نهاني بر عرصه سياسي، اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي كشور داشته است.
دولت موقت مهدي بازرگان عليرغم عمر يك ساله خود، حواشي زيادي داشت تا آنجا كه روحيه سازشكارانه و محافظه كارانه آن در برابر دشمنان انقلاب باعث شد، در نهايت خود استعفا دهد.
دولت ابوالحسن بني صدر نيز سرنوشت چندان متفاوتي با دولت بازرگان نداشت و به علت تعارض ماهوي با ماهيت انقلاب اسلامي، نتوانست چندان دوام بياورد و بعد از يك سال و اندي كشمش با جناح خط امام و نيروهاي انقلابي، با فرار از كشور كار خود را به اتمام رساند.
محمد علي رجايي انتخاب مردم بعد از ابوالحسن بني صدر بود. مردي كه كوتاه ترين دوره رياست جمهوري ايران و در عين حال خوش خاطره ترين دوران به نام او ثبت شده است. وي با حضور كم خود در راس قوه مجريه، توانست گفتمان خدمت و مردمي بودن يك رييس جمهور را به بهترين نحو ممكن در ميان مردم بسط دهد، اما منطق دشمنان نظام اسلامي ايچاب مي كرد كه وي بيش از يك ماه رييس جمهور ايران نباشد و خيلي زود با شهادت او، كشور از وجود خدمتگزاري مانند وي محروم ماند.
اما تثبيت نظام سياسي ايران منجر شد تا رييس جمهور بعدي اولين كسي باشد كه تا انتهاي دوران 4 ساله اش در قدرت باقي بماند و از همين رو در دور دوم رياست جمهوري نيز با اقبال معنادار مردم مواجه شود.
آيت الله سيد علي خامنه اي نخستين فردي است كه مردم دو دوره پياپي و با رايي بالا و تاريخي به عنوان رييس جمهور به وي اعتماد كردند. هر چند ساختار حقوقي نظام جمهوري اسلامي در آن برهه به گونه اي بود كه نخست وزير عملا اداره كشور را به دست داشت و در اين ميان سياست هاي كلان اقتصادي- اجتماعي بكار گرفته شده در اين دوره نيز عمدتا محل مناقشه رييس جمهور و نخست وزير بوده است.
اما دوران رياست جمهوري اكبر هاشمي رفسنجاني از سال 68، فصل جديدي از ارائه اراده منتخب ملت بر جامعه است چرا كه از اين برهه به بعد با تغيير بخش هايي از قانون اساسي، رييس جمهور بعد از رهبر انقلاب دومين چهره موثر در اداره كشور به شمار مي رود و از اين رو سالهاي دوران سازندگي براي ملت، پر از خاطرات منفي و تلخي است كه برخي از مباني انحراف از خط اصيل انقلاب در آن برهه كليد خورد.
ترويج اشرافي گري به جاي ساده زيستي مسئولين، كليد خوردن ديدگاه هاي فرهنگي ليبرال در كشور، پياده سازي برنامه هاي اقتصادي شبه ليبرال و خفقان سياسي كم سابقه در دوران رياست جمهوري هاشمي رفسنجاني بيشترين تصاويري است كه از آن دوران در ذهن ملت باقي مانده است، هر چند در اين ميان حجم قابل توجه سازندگي هاي خرابي هاي بعد از جنگ را نبايد از خاطر برد.
دوران محمد خاتمي نيز با يك سوءتفاهم بزرگ آغاز شد و ملتي كه در ظاهر براي نشان دادن تقابل خود با هاشمي رفسنجاني، در روز دوم خرداد 76 بر روي برگه هاي خود نام "محمد خاتمي" را نوشتند در عمل ديدند تفاوت ماهوي ميان وي و دولت پيشين وجود ندارد و در همين راستا سوم تير 84 در بستر تاريخي متفاوتي شكل گرفت و محمود احمدي نژاد با گفتماني متفاوت از 16 سال گذشته موفق به كسب آراي ملت شد.
وي در طول دولت نهم توانست طراز موفقي از يك دولت انقلابي، عدالتخواه، پركار، پرنشاط، فعال و كارآمد را از خود به جاي بگذارد، شاهد مثال اين ادعا حجم بالاي تخريب هاي دشمنان خارجي و وورزشكستگان سياسي داخلي بود كه در "نه به احمدي نژاد" اجماع كرده بودند اما آغاز دولت دهم حاكي از تغيير گفتمان احمدي نژاد در برخي عرصه ها بود كه عملا منجر به نگراني بسياري از دلسوزان انقلاب شد.
حال كه 34 سال از پيروزي انقلاب اسلامي مي گذرد و بسياري از تجارب مهم و ارزشمند اين سالها در پيشگاه ملت است، انتخابات رياست جمهوري يازدهم به عنوان يكي از مهم ترين عرصه هاي سياسي كشور محل مداقه و تامل بسياري از ناظران داخلي و خارجي است.
تجربه نشان داده هر آنجا كه گفتمان عمومي دولت هاي بعد از انقلاب در راستاي مباني اصيل انقلاب اسلامي و بازگشت به روح انقلاب بوده است، خط خدمت و پيشرفت كشور تسريع شده و هر آنجا كه اختلافات داخلي، حواشي زائد و انحرافات از گفتمان انقلاب اسلامي بيشتر بوده است، روند كارآمدي و خدمت رساني دولتها نيز تحت تاثير قرار گرفته و مردم هم نارضايتي خود را اعلام كرده اند.
با اين تفاسير، رجانيوز در سلسه گزارشهايي اقدام به انتشار معيارهاي رييس جمهور اصلح از منظر رهبر معظم انقلاب مي نمايد. معيارهايي كه مي تواند براي عموم مردم راهگشا و مفيد باشد تا بار ديگر به دور از دعواهاي روزمره سياسي و آزار دهنده، راه انتخاب رييس جمهوري در طراز پيچ تاريخي پيش رو توسط ملت راحت تر باشد.
در نخستين سلسله از اين گزارش ها، ويژگي هاي «اخلاص، كارآمدي، مردمي بودن، انقلابي گري، توانايي كار اجرايي، نشاط و شادابي» رييس جمهور مورد توجه است:
مردم به دنبال رييس جمهور توانا، شاداب و با احساس مسئوليت باشند
"مردم بايد دنبال رئيس جمهورى باشند كه توانايى، شادابى، احساس مسؤوليت و آمادگى بهكار داشته باشد."
بيانات در ديدار مردم پاكدشت. 10 بهمن 83
رييس جمهور بايد با اخلاص، با نشاط، شاداب، شجاع، مردمي و انقلابي باشد
"مردم بايد با چشم باز در اين صحنه ى مهم حاضر شوند و ان شاءاللَّه خداى متعال كمك كند و دلهاى مردم را هدايت كند تا فرد با كفايت، شجاع، با اخلاص، داراى روح مردمى، شاداب و با نشاط، مؤمن به هدفها و ارزشهاى انقلاب، مؤمن به مردم، مؤمن به نيروى مردم و معتقد به حق مردم را انتخاب كنند؛ اين مهمترين بخش مشاركت عمومى مردم در امسال است."
بيانات در حرم رضوي عليه السلام. 1 فروردين 84
به كسي گرايش پيدا كنيد كه به دين و دنياي مردم اهميت مي دهد
"شما از نامزدِ خودتان حمايت كنيد، ديگران هم از نامزدِ خودشان حمايت كنند و به او رأى دهند. در پيدا كردن نامزد مورد نظر دقت كنيد. به كسى گرايش پيدا كنيد كه به دين مردم، به انقلاب مردم، به دنياى مردم، به معيشت مردم، به آيندهى مردم و به عزت مردم اهميت مىدهد. بحمداللَّه ميدان براى آزمودن و ديدن و شناختن باز است؛ ملت ما هم هشيار است."
بيانات در سالگرد ارتحال حضرت امام خمينى(ره) 14 خرداد 84
رييس جمهور توانايي كار اجرايي داشته و دلبسته نظام و قانون اساسي باشد
"هر كسى كه در خود صلاحيتى احساس ميكند و كار اجرائى بلد است، مىآيد و خود را در معرض انتخاب مردم ميگذارد. ادارهى مملكت و كار اجرائى، كار كوچكى نيست. كارهاى بزرگ و بارهاى سنگينى بر دوش مجريان سطوح بالاست. ممكن است كسانى كه در سطوح ديگرى كار ميكنند، ابعاد اين سنگينى را هم بعضاً تشخيص ندهند كه چقدر اين بار سنگين است. آن كسانى كه وارد ميدان ميشوند، بايد كسانى باشند كه در خود توانائىِ كشيدن اين بار را بيابند؛ صلاحيتهائى را هم كه در قانون اساسى است و شوراى محترم نگهبان بر روى آنها تكيه خواهد كرد، در خودشان ملاحظه كنند و واقعاً وابسته و دلبستهى به نظام و قانون اساسى باشند؛ بخواهند قانون اساسى را اجرا كنند؛ چون رئيس جمهور سوگند ميخورد كه قانون اساسى را اجرا كند؛ قسم دروغ كه نميشود خورد. كسانى كه اين را احساس ميكنند، در آن ميدان مىآيند؛ كسانى هم كه نه، قصد ندارند در اين صحنه حاضر شوند، در صحنهى انتخاب كردن و كمك به پرشور شدن انتخابات شركت خواهند كرد."
بیانات در دیدار مردم قم 19 دي 91
نظرات شما عزیزان:
برچسب ها :
ويژگي هاي رييس جمهور, رييس جمهور اصلح, بيانات رهبر معظم انقلاب, انتخابات دهم, ,